Gastronomie

Een overzicht van de vele gezellige restaurants, cafés en bars in Luik.

Restaurants

Luik heeft vele toprestaurants, waar je gezellig kunt genieten van een hapje en een drankje. Lees meer>>

Cafés en bars

Voor een gezillige cafés en bar ohoef je in Luik niet ver te reizen, overal in de stad kom je ze tegen. Lees meer>>

De authentieke Luikse wafel

Luikse wafel de enige echte

Heb je een wafelijzer? Had je dan al eens gedacht om een Luikse wafel te maken? Deze lekkernij is over de hele wereld bekend, maar in Luik maken ze toch de lekkerste! Lekker met een topping van warme kersen, slagroom, poedersuiker of een combinatie.


De bekendste Luikse dessert: Café Liégeois

Ooit bedacht als de ‘Café Viennois’, maar in Wenen bestaat deze niet, overal ter wereld bekend als de Luikse dessert: Café Liégeois. Een lekkere warme zoete drank met slagroom, wat voor anderen een heerlijke ijs met room is.

Café Liégeois

Het Café Liégeois recept:

Het recpet dateert uit de 1e wereldoorlog. Café glacé. (ijskoffie). – Bereid volgens de gebruikelijke methode een infusie van koffie met 300 gram vers gemalen koffie en driekwart liter kokend water. Plaats deze infusie in een terrine met 600 gram suiker in klontjes. Laat de suiker smelten en de infusie afkoelen. Voeg een liter gekookte, met vanille geparfumeerde melk die volledig is afge-koeld toe aan de koffie, samen met een halve liter room. Een sorbetière laten bevriezen en de samenstelling licht vloeibaar houden. Opdienen in kopjes. Bedekt met een laag slagroom wordt het een ‘café liégeois’. Bron recept: brochure visitezliege.be