Hotelkamer Luik

De Belgische stad Luik in de provincie Wallonië is een uitstekende stad voor een korte stedentrip of een vakantie van een paar dagen. In de stad zelf valt er veel te beleven en zijn er genoeg historische bezienswaardigheden. In de omgeving kun je verschillende musea bezoeken, prachtige kerken bewonderen en struinen over de zondagse markt langs de Maas. Ben je van plan om voor een paar nachten of een midweek een bezoek te brengen aan deze voormalige industriestad? Boek dan een hotelkamer Luik en gebruik die als uitvalsbasis voor jouw uitstapjes. De hotels die in het centrum van de stad te boeken zijn bieden vaak kamers aan tegen hogere prijzen dan hotels aan de rand van de stad en daar net buiten. Met het openbaar vervoer kun je hoed verplaatsen naar het centrum. Een hotel Luik iets verder van het centrum vandaan is dan ook een goede keuze.

hotel Luik

Wat valt er te beleven in Luik?

De stad heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden en uitgaan. Als je op zoek bent naar cultuur, kunst en shoppen dan is dit de ideale stad waar je dat allemaal kunt vinden. De stad is rijk aan kerken die zeker een bezoekje waard zijn. Bekende kerken in deze stad zijn de Sint-Andreaskerk, de Sint-Antoniuskerk, de Sint-Bartolomeüskerk en de Sint-Denijskerk. Het Place Saint-Lambert is een plein met daaraan gelegen het Paleis van de Prins-bisschoppen. Een groot paleis in Luikse renaissancestijl gebouwd.

Verder is de stad rijk aan verschillende musea zoals het Prehistomuseum en het Archéoforum. Beide musea die vertellen over de oudheid met voorwerpen uit de prehistorie en de Romeinse tijd, Het Grand Curtius heeft een grote collectie aan voorwerpen die vertellen over de rijke geschiedenis van de stad. In de stad Luik valt dus genoeg te beleven om een paar dagen mee te vullen!

Geef een antwoord