Stedentrips

Tegenwoordig boeken mensen vaker een stedentrip voor hun vakantie. Het zijn meestal koppels en jongeren die dergelijke vakanties boeken.

Tijdens een stedentrip bezoeken mensen niet een gebied in een land, maar de steden en vaak bezoeken ze ook meerder steden tijdens hun vakantie. Stedentrips zijn al heel voordelig te boeken en de prijzen zijn vaak afhankelijk van het vervoer en de hotels waar de toeristen willen verblijven. Een stedentrip met de bus en verblijf in een 2 sterren hotel is natuurlijk veel goedkoper, dan een stedentrips met het vliegtuig en verblijf in een 4 sterren hotel. Wil je trouwens de afstand tussen 2 steden weten?

Parijs en Londen

Stedentrip Parijs

Parijs en Londen worden het meest geboekt bij een stedentrip vakantie. Parijs staat bekend als de stad van de liefde en trekt elke jaar miljoenen toeristen aan. In Parijs vind je de Eiffeltoren, de Louvre en nog veel andere bezienswaardigheden. Net buiten de stad vind je ook de adembenemende paleis van Versailles. Iedereen die Parijs bezoekt moet dan ook zeker dit schitterende bouwwerk zien. In Parijs zelf vind je ook zulke schitterende bouwwerken, want Parijs is al heel oud en de Fransen wisten hoe ze moesten bouwen. Londen wordt ook vaak bezocht door toeristen en trekt ook elke jaar miljoenen bezoekers aan. Het kent een aantal schitterende paleizen, zoals Buckingham Palace waar de koningin van Engeland woont. Je hebt dan ook nog de historische gebouwen zoals de Big Ben en The Tower. Je kunt bovendien ook zowel in Parijs als Engeland heerlijk shoppen, tijdens de stedentrips.

Barcelona en Madrid

Barcelona en Madrid zijn de mooiste en belangrijkste steden van Spanje. Ze zijn tevens ook de grootste rivalen van elkaar. Je kunt in zowel Barcelona als Madrid heerlijk eten, shoppen en veel bezienswaardigheden bezoeken. Ze concurreren dan ook op al deze gebieden met elkaar. Hierbij komt ook nog eens dat ze beide een wereldberoemde voetbalclub hebben, die ook nog eens bitter rivalen zijn. De clubs zijn natuurlijk FC Barcelona en de Koninklijke Real Madrid. Deze twee steden zijn dan ook zeker het bezoeken waard en je kunt beide steden bezoeken met stedentrips.

Rome

Rome kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst van stedentrips. Het was ooit een machtige rijk en tegenwoordig is het de hoofdstad van Italië. Rome heeft voor iedereen iets tijdens de stedentrips. Je kunt er lekker eten, cultuur en geschiedenis in je op nemen of gewoon lekker gaan winkelen. Italiaanse mode is tegenwoordig over de hele wereld bekend en je vind het allemaal terug in Rome.